dptkan bf bra yg akn jd shbt baik ibu2 utk jangka masa yg lama

ATTENTION – Post ini khas buat WANITA SHJ KHUSUSNYA IBU/BAKAL IBU YG BF/SUSUKAN ANAK.
.
Ramai DM & PM Bonda.. Apa persediaan sblm jadi ibu atau sblm ke hospital melahirkan? Semalam pun adik Bonda yg no 8 dr 9 adik beradik kami pun tanya soalan sama. Siap dtg rumah nak berguru😅.. JAWAPAN BONDA NURSING BRA!! COLI MENYUSU. Haaa, dah beli ke belum?? Ini antara 10 BARANG WAJIB bila nak melangkah ke fasa menjadi IBU. Lg 9 Bonda share lain kali ya In shaa Allah.
Nursing Bra yg mcm mana Bonda? Haaa ni pula next question bila Bonda dah bgtau jawapan pertama td. Yaaa, dah biasa dah..😅
.
Ok, Bonda share d sini.. Pilih Nursing/BF bra yg ;
1. Seamless, Non wired, tak berdawai but still boleh support & lift up dada utk kekalkan bentuk. Wired bra x elok sbb ganggu kelancaran susu dan menyakitkan bila pakai lama.
2. Yg materialnya lembut, stretchable dan serap peluh. The best is premium cotton. Mmg berbaloi dan selesa sgt2.
3. Yg adjustable dan stretchable so boleh pakai lama especially masa preggy dan lepas bersalin, Size badan (dada & perut) akan berubah so adjustable & stretchble bra mmg sgt membantu.
4. Make sure ukur betul2 payudara semasa membeli bf bra dan ambil yg 1 size bigger sbb mmg breast akn membesar penuh dg susu nnti In shaa Allah.
5. Yg ada Klip bukaan menyusu jenis plastik bkn besi atau button sbb plastic plg selesa dan selamat utk bby. Besi akan berkarat dan memudaratkan bayi juga ibu. Butang juga agak susah nk buka dan ambil masa.
6. Make sure ada padding yg terletak dan x mudah beralih utk pastikan breast selesa dan ada support.
7. Takpe kalau mahal sikit, janji boleh pakai lama sbb kualiti bagus. Yg murah pakai skjp dah rosak nanti. Bonda mmg invest lbh sket utk bf bra sbb nak pakai lama. Kita menyusu semua 4 anak so mmg bertahun2 pakai bf bra. Apapun ikutlah kemampuan msg2 ya.
.
Ok So Bonda bg contoh 1 OF THE BEST NURSING BRA @MAMAWAYMY yg warna baby blue dlm gambar tu. Mmg penuhi semua ciri yg Bonda listkan di atas malah lebih lg. Boleh guna promo code MAMAWAY – YATT utk enjoy RM15 OFF bila beli RM180 ke atas.
So lekas ke website @MAMAWAYMY utk dptkan bf bra yg akn jd shbt baik ibu2 utk jangka masa yg lama❤

 

SKU: 098811B

source:

https://www.instagram.com/p/B700bfuAWnL/

#seamlessbrasphoto
.