Front carry & backcarry Ring Sling

 

*** Carrier Review – MAMAWAY BABY SLING ***

Memang da lama x guna RS sbb si cinonet ni dari awal memang pakej leg straightener (suka luruskan kaki) & backleaner (buang badan ke belakang).. Di rumah je guna kain batik lepas pun skejap2 je.. Kalau kluar memang wrap, mehdai & SSC.. Jd refreshing jgk la guna RS ni setelah sekian lama x pegang.. 🤣

Dahtu kebetulan ada newborn consultation di spa, terus ajar la dia up skali guna RS Mamaway ni.. sukaaa baby terus zzzz.. 😍

Wearer: Slightly petite mum 158cm, 48kg & even more petite mummy
Wearee: Debab baby 8m, 9.5kg & 2m, ?kg

PROS:
 Attached pocket jd boleh simpan rs dgn kemas
 Material – ringan, cooling, lembut amat, smooth
 Top rail ada bit of cush/pad, super good fr newborn
 Senang thread into rings & pull to tighten
 Easy to glide to backcarry position
 Baby happy, mum pun happy, penting ke idokkk 🤣

CONS:
– A bit too licin + rings are cam bamboo material jd licin gak, jd kena reinforced carry (balance tail dililit & tuck bawah bum & opposite leg anak)
– Length is size S I think.. Takde masalah sebenarnye sbb standard length, cuma sbb nak reinforce carry tu, bagi mak2 yg size kecil je la boleh..
– Last ni personal experience kot mungkin sbb my bahu narrow & xde isi, I felt the dig of the jahitan, especially di jahitan cross tu.. Da adjust ring ke atas ke bawah pun rasa jgk the jahitan tu..

Conclusion:
– Sangat elok tuk newbies & mummies of newborn yg baru nk menjinak dgn ringsling
– May be a bit of a challenge to carry baby of 8kg and above, lebih comfy tuk guna backcarry
– Easy to bring around for spare carry at any time suddenly anak needs to up.. 😝💖

#MamawayRingsling
#MummyVynncubacuba
#Tryallcarriers
#QiceraSerà

source: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10158683855814465&set=pcb.2372711619714672&type=3&theater&ifg=1

SKU: 059959-F