Kita orang perempuan ni perlukan bengkung/korset untuk support perut kita semula lepas bersalin untuk bagi ada shape balik.

Hai Semua.
Assalamualaikum

Kita orang perempuan ni, lepas bersalin je benda paling kita risaukan adalah bentuk badan kita semula selain berat badan. Yelah bila dah jadi mak, dah 9 bulan kendong baby dalam uterus mesti perut akan flabby sikit lepas dah bersalin. Benda ni normal la kan. Memang dah expect dah pun.
Postnatal
So kita perlukan bengkung/korset untuk support perut kita semula untuk bagi ada shape balik. Certain orang senang je perut dorang getting back into shape. Certain orang ambil masa sikit untuk dapat shape asal.
Kita boleh je nak turunkan berat dan back into shape dari dalam pantang lagi dengan keep on breastfeeding dan pakai Bengkung/Belly Band.
Kalau kita pakai bengkung tali tu, kita nak kena minta tolong orang pakaikan untuk kita. Bila alone susah kot nak pakai. Thanks to Mamaway ada bengkung korset ni yang boleh pakai sendiri tanpa minta tolong orang.

So sekarang aku pakai bengkung korset mamaway ni. Compare dengan traditional bengkung tali tu, of course Mamaway Nano Bamboo Postnatal Recovery and Support Belly Band lebih senang dan convenient untuk dipakai. Tak payah minta tolong orang dan zass tak sampai 5 minit siap pakai.

 

Why? (Features)
Kenapa aku pilih Mamaway Nano Bamboo Postnatal Recovery and Support Belly Band?
Mamaway Nano Bamboo Postnatal Recovery and Support Belly Band sesuai dipakai walaupun kita beranak natural/vaginal birth ataupun Caesarean section untuk membantu uterus recovery.
Sebabnya :
Stabilizing the Abdomen, Uterus, Pelvis, Back, Spine and Muscles
1. Mengurangkan Kesakitan (Reduce Pain)
    – Sesuai digunakan untuk ibu yang bersalin normal dan Caesarean.
    – Dapat mengurangkan kesakitan dan kecederaan pada luka C-Section semasa bergerak.
    – Untuk ibu-ibu yang caesarean :
      – Belly Bend ni boleh dipakai mulai hari kedua selepas bersalin.
      – Pakai agak longgar sedikit pada awal bersalin.
2. Melegakan Sakit Belakang (Relief Back Pain)
    – Dapat transfer berat badan dari tulang belakang dan membaiki postur badan untuk
      mengurangkan sakit belakang.
3. Membantu Mendapatkan Bentuk Badan Asal (Get Back in Shape)
    – Dapat membantu memulihkan otot, kulit and abdomen kita yang mengembang semasa pregnancy.
    – Panel bengkung yang cukup lebar dan mempunyai texture yang sangat lembut untuk
      digunakan sebagai korset/bengkung dan cukup kuat untuk tampung belakang badan.
4. Kegunaan Harian (Daily Support)
    – Belly Band ni boleh dipakai selama berjam-jam atau semasa tidur kerana sangat selesa.
    – Mempunyai dua tali pinggang tambahan untuk membantu mencepatkan pemulihan
      abdomen, uterus, pelvik, belakang badan, tulang belakang dan otot selepas bersalin.
Antibacterial, Soft and Gentle on Skin, One-piece Design – Comfortable and Fitting, Easy to Wear, Won’t Irritate the Wound, Breathable and won’t trap heat and Super Stretchy & Elastic
1. Diperbuat Dari Bahan Antibakteria – Lembut Pada Kulit (Antibacterial Material – Gentle on Skin)
    – Belly Band korset/bengkung mamaway ni diperbuat dari bamboo charcoal fabric material
       (Nano Bamboo 3D Black Velvet) yang bersifat antibacterial dan odour resistant
    – Walaupun kita berpeluh, bahan antibacterial yang terdapat dalam bengkung dapat
      menghilangkan bau yang kurang enak.
    – Ianya juga membantu memperbaiki dan meningkatkan aliran darah kerana naturally
      emits far-infrared rays dari fiber material bengkung ni.
2. Breathable Mesh
    – Material bamboo charcoal ini juga bersifat breathable dan fleksibel untuk membolehkan
      kita membongkok, bergerak dan mengalih badan tanpa bengkung terlipat, bergumpal
      ataupun berkedut.
    – Sangat lembut pada kulit kerana tidak memerangkap haba panas walaupun kita
      memakainya sepanjang hari.
3. Tali Pinggang Boleh Laras (Fully Adjustable Handles)
    – Amat mudah untuk adjust (tarik dan lekat) tahap keketatan pemakaian bengkung
      kerana mempunyai adjustable velcro pada tali pinggang tambahan.
4. Boleh Dipakai Sendiri (Able To Use It Yourself)
    – Bengkung mamaway ni amat mudah dipakai dan kita tidak perlu ada orang lain untuk
      menolong kita memakainya.
How To Wear?
Senang je nak pakai belly band ni. Dalam seminit dua siap pasang. Tanpa perlu bantuan dari orang lain untuk pakai bengkung ni.
Dan semestinya ada cara untuk pemakaian bengkung ni. Mesti letak ikut gambar dekat bawah ni untuk compression dekat uterus.

Care Instructions
1. Hand Wash only.
2. If using washing machine : do not bleach, do not soak, do not tumble dry and remember to put belly band in a washing bag to avoid sticking to other clothes.
3. No not need to put it under the sunlight as the bengkung wrap itself is antibacterial. Only need to put it at a cool dry place, the band dries fairly quickly as it is super breathable.
Mamaway
Mamaway Maternity provides a very wide range of products that cover every step of the way from pregnancy, recovery, breastfeeding and beyond.
Mamaway supports mums’ every step of the way with helpful tools, advice and encouragement, so mums can leap into Motherhood with confidence.
Made for mums, made by mums.

#postnatalbellybandsphoto #postnatalbellybandsarticle

 

SKU: A303190889Z2-XL

source IG: https://www.instagram.com/p/CHhhLAaj3Ux/

source Blog:  https://www.hudaluna.com/2020/11/review-mamaway-nano-bamboo-postnatal.html