material sangat sesuai utk anak sy yg kuat berpeluh

▪️REVIEW MAMAWAY RINGSLING▪️

Mama : 54kg / 156cm
Baby : 4m / 6.5kg / 62cm

Sejujurnya, saya 1st time nak cuba RS. Mmg mula² agak kekok. Tak pernah langsung cuba apatah lagi pegang. But suka tgk video tuto pakai RS. Sebelum ni pakai baby wrap (stretchy wrap).

So bila pakai RS ni terus rasa ‘Wow mudahnya!’ (Jakun!😂) Utk beginner mcm sy ni, tak rasa susah pun sebab material kain jenis a bit licin, ringan, nipis. In love sgt dgn material dia. Sangat sesuai utk anak sy yg kuat berpeluh. Mudah nak lipat and simpan dalam poket dia. So nak simpan dalam handbag pun boleh. Ring pulak agak mudah utk adjust kain.

Cuba ber-RS dalam DIY for 1h+. Fuhh sakit bahu jugak maybe sebab sy tak pernah guna RS + anak tak duduk diam (merengek nak tidur). But lama2 dia terlelap jugak sambil hisap jari melepek kat dada mamanya ni. Lbihan kain sy gulung2 and lilit bawah punggung baby utk safety and kekemasan. Baby selesa sngat.

Lama2 terasa sakit bahu😭. Maybe faktor berat baby and sy tak biasa. But not recomended la pada baby yg dh bambam takut cpat sakit bahu. Kalau mama tahan, boleh je. And ring dia bukan metal so kain agak bergerak sikit . Lebihan RS pun tk terlalu panjang. Boleh je nak biar dia melambai² ditiup angin. Haaaa gitchuuu~

Anyway, RS Mamaway mmg best. Utk mama yg tak pernah pakai RS, boleh try RS Mamaway ni. Mudah, material yg best, and baby selesa. Senang nak in & out baby dari RS.

 

SKU: 059959-F

source: https://www.facebook.com/groups/mbw.official/permalink/2382731868712647/