My Breastfeeding Journey

𝓜𝔂 𝓫𝓻𝓮𝓪𝓼𝓽𝓯𝓮𝓮𝓭𝓲𝓷𝓰 𝓳𝓸u𝓻𝓷𝓮𝔂

Kalau tanya Niya, apa yg paling penting to prepare for breastfeeding of course one of it is NURSING BRA. ⠀
⠀
Sebab dah masuk tahun ke-3 breastfeeding kalini baru jumpa nursing bra yg betul betul best (tak dibayar ye statement ni). ⠀
⠀
Nak tahu ke cara nk pilih nursing bra yg betul & sesuai utk kita?⠀
1. Seamless/non-wired bra dan bukan lah wired bra. Beli yg still boleh support and lift up our chest. I pakai wired bra balik pun after Seth 1.5 year. ⠀

2. Material – try beli yg lembut, light, airy also stretchable especially bahagian bawah breast. Usually wired bra la akan buatkan pelancaran susu tu tak cantik. ⠀

3. Adjustable according to your 3 stages phase: PrePregnancy – Pregnant – PostPregnancy. ⠀

4. If nak selesa, make sure beli 1 size bigger or ukur dulu bust kita before beli sebab breast pun akan membesar dgn penuh susu after bersalin inshaAllah. ⠀

5. Try nursing bra yg pakai clip instead of butang. Clip cepat nak bukak and I always choose side clip instead of front opening. ⠀

6. Ok mcm mamaway bra ni yg best nya sebab ada pad yg dah jahit sekali dgn bra so dia terlekat and takkan gerak each time kita nak bukak menyusu. ⠀

7. Investment tahan lama so it is okay to invest on yg mahal sikit sebab kita nak pakai lama. Niatkan nak menyusu 2 tahun. If beli yg murah kadang pakai kejap je and cepat rosak. Alhamdulillah dpt menyusu anak kedua. So tkpa lah nak invest sikit on benda yg akan pakai lama. Tp apa pun ikut la kemampuan kita hehe 🌸⠀
⠀
And semua yg I describe atas ni semua ada dalam NURSING BRA MAMAWAY dalam gambar ni hehe and I’m gonna purchase another soon sebab best sgt. Part paling best yg pad dijahit sekali dgn bra 😍

 

#seamlessbrasarticle

SKU: M310190882B1-S

source:

View this post on Instagram

⁣𝓜𝔂 𝓫𝓻𝓮𝓪𝓼𝓽𝓯𝓮𝓮𝓭𝓲𝓷𝓰 𝓳𝓸𝓲𝓻𝓷𝓮𝔂 Kalau tanya Niya, apa yg paling penting to prepare for breastfeeding of course one of it is NURSING BRA. ⠀ ⠀ Sebab dah masuk tahun ke-3 breastfeeding kalini baru jumpa nursing bra yg betul betul best (tak dibayar ye statement ni). ⠀ ⠀ Nak tahu ke cara nk pilih nursing bra yg betul & sesuai utk kita?⠀ 1. Seamless/non-wired bra dan bukan lah wired bra. Beli yg still boleh support and lift up our chest. I pakai wired bra balik pun after Seth 1.5 year. ⠀ 2. Material – try beli yg lembut, light, airy also stretchable especially bahagian bawah breast. Usually wired bra la akan buatkan pelancaran susu tu tak cantik. ⠀ 3. Adjustable according to your 3 stages phase: PrePregnancy – Pregnant – PostPregnancy. ⠀ 4. If nak selesa, make sure beli 1 size bigger or ukur dulu bust kita before beli sebab breast pun akan membesar dgn penuh susu after bersalin inshaAllah. ⠀ 5. Try nursing bra yg pakai clip instead of butang. Clip cepat nak bukak and I always choose side clip instead of front opening. ⠀ 6. Ok mcm mamaway bra ni yg best nya sebab ada pad yg dah jahit sekali dgn bra so dia terlekat and takkan gerak each time kita nak bukak menyusu. ⠀ 7. Investment tahan lama so it is okay to invest on yg mahal sikit sebab kita nak pakai lama. Niatkan nak menyusu 2 tahun. If beli yg murah kadang pakai kejap je and cepat rosak. Alhamdulillah dpt menyusu anak kedua. So tkpa lah nak invest sikit on benda yg akan pakai lama. Tp apa pun ikut la kemampuan kita hehe 🌸⠀ ⠀ And semua yg I describe atas ni semua ada dalam NURSING BRA MAMAWAY dalam gambar ni hehe and I’m gonna purchase another soon sebab best sgt. Part paling best yg pad dijahit sekali dgn bra 😍 jangan lupa to use code MAMAWAY-NIYA, enjoy RM15 off for purchase over RM150! ⠀ ⠀⠀ #mamaway #lovemamaway #nursingbra

A post shared by 𝒟𝒽𝒶𝓃𝒾𝓎𝒶𝒽 𝑅 (@niyardzn) on