Recommended dan jgn ragu2 utk beli Mamaway RS

**Carrier Review : MAMAWAY RING SLING**

RS type: Vintage Cotton
Wearer: 56kg / 156cm

Wearee: 58days
Weight: 4.06kg / Height:57cm

Do not under estimate Mamaway RS ni tau..Mula2 received rasa owhh kain dia nipis ja..ok ke nih sbb jenis cotton and ring nya pun bukan dari metal type..” x pa kita cuba jer lah”

But suprisingly i kind of love it sbb sng sgt nak in and out baby..nk pull thread kain tu pun x tricky mcm dulu mula2 try RS dr material wooven wrap yg tebal2 tu..

Frankly speaking..RS Mamaway ni sgtlah sesuai utk newbies mommy yg baru nk berjinak-jinak dgn RS..Mmg NB friendly category..

Material jenis cotton lembut sejuk dan berangin baby selesa duduk sbb x panas. Kat bahagian hujung kain mcm ada double layer (cushion padded) utk support leher dan peha baby

Lenght kain ni pun panjang, boleh buat cover utk nursing (NIP)..mommy gulung lipat put under baby bump.. boleh jer selit2 kat bhgian leher baby..

Sy try up ms ke Ikea Penang, setting kat dlm keta lps tu adjust ms kat parking.. sekejap je dpt angel, easy to put the rail & tighten the ring.. i carry my baby more than 1hour and my baby mmg tido jer 😴😴 mommy pun seronok posing amik gambar 😬

Recommended dan jgn ragu2 utk beli RS ni attached poket kat RS ni satu inovasi yg bagus sbb boleh lipat kecil utk disimpan.. Sesuai nk stdby dlm kereta utk emergency up..klau kat dlm rmh pun ok jer.

CONS:
>>x berapa sesuai utk tampung bigger kids ..sbb bahu sure akan terasa lenguh

>>Ring type ni mcm licin sikit sbb lama2 kena adjust kedudukan spread kat bahu mommy

>>biasanya kalau basuh cotton type material harap x kedut byk sgtlah..biasanya kena iron utk licinkan balik

Ni mommy spam gambar sementara x start kerja lagi bolehlah amik kesempatan utk try travelling carrier dlm group ni..(he..he..he) mommy is category Senior Clerk jer dlm dunia babywearing..🥰😉byj lg kena belajar especially terms2 dlm BW.

#practicemakeperfect#
#bondingyourbabywithyourcarrier#
#cubadulubarutahu#

SKU: 059959-F

source: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157370131782964&set=pcb.2374825116169989&type=3&theater&ifg=1