tak panas, ringan and tak bulky

Yuyu Azmi

>> Carrier review MAMAWAY BABY SLING <<

Wearer: Mama 158cm, 56kg

Wearee: 13mo, 8kg

Honestly ini first time really use ring sling, pernah try ring sling sebelum ni tapi woven fabric. All this while guna SSC je. So bila rasa fabric Mamaway ni sedikit rasa was-was, nervous jap sebab dia licin dan nipis. Tapi bila dah try, yes it is easy to use, Senang set up, senang ketatkan. Bawak jalan for 3-4 hours macam tu.

Pros:
1. Material tak panas, bawak keluar pergi taman panas2 pun anak selesa. Mama pun selesa juga dengan fabric yang tak rasa tebal.

2. Senang keluarkan dan masukkan anak balik. Tapi my husband gave me this one kind look sebab bagi dia memang SSC je dia suka

3. Ada pocket pouch yang senang untuk simpan sling. Carry dalam handbag je no problem, and tak bulky.

4. I rasa untuk baby kecil from newborn sangat sesuai dan untuk new mommy too.

Cons:
* The fabric might be a bit too licin…? Jadi sling senang bergerak bila budak bergerak. Dah la budak dah besar ni ‘peel’ dia banyak, jadi I have to keep on betulkan balik semua (…again another one kind of look from le husband)

* Sebab my baby suka sangat straight kan kaki, the deep seat senang ‘terburai’. I think because of the material kot. No matter how deep I put her, dia wiggle ke atau dia pull her body around, the deep seat akan terjejas. So kena betulkan selalu

* At some times, I felt not secure with it, sebab my baby asyik gerak je nak ke kiri ke kanan I rasa nak terbukak pulak sling. So I keep on supporting it with my hands.

* Masa carry lama tu memang terasa beban di bahu. Maybe untuk bay besar agak mencabar. Baby yang besar lebih sesuai buat side carry rasanya.

Conclusion: Untuk baby kecil/newborn sangat sesuai guna, tak panas, ringan and tak bulky. Senang bawa travel, dan senang untuk new mommy belajar guna sling.

#MamawayRingsling
#reviewbabycarrier
#exploreall

SKU: A404170963-F

source: https://www.facebook.com/groups/mbw.official/permalink/2388642548121579/