Tips beli baby carrier untuk new mombies

Posting kali ni dibah nak share sikit tips beli baby carrier untuk new mombies.

Pernah tak korang terfikir baby carrier jenis mcmne yang patut kita beli untuk baby 2bulan ke atas.
Okay based on hasil pembacaan Dibah, baby carrier paling bagus adalah jenis sling dan wrap.

Nak tahu sebab apa?
Sbb posisi kaki anak bila pakai sling atau wrap jadi bentuk M dan carrier akan support sampai paras lutut.
Posisi ni bagus untuk “hip development” anak. Untuk small baby jangan beli carrier yg ada hip seat sbb sangat tak bagus utk dia.

Kalau korang minat yg jenis sling ni nak pkai kain batik no hal tapi tak style je lah.
Kalau nak nampak modern boleh cari dekat @mamawaymy . Pattern yg mcm Dibah punya ni tropical fruits.

 

#babyringslingarticle

SKU: 059957-F

source:

View this post on Instagram

Posting kali ni dibah nak share sikit tips beli baby carrier untuk new mombies. – Pernah tak korang terfikir baby carrier jenis mcmne yang patut kita beli untuk baby 2bulan ke atas. Okay based on hasil pembacaan Dibah, baby carrier paling bagus adalah jenis sling dan wrap. – Nak tahu sebab apa? Sbb posisi kaki anak bila pakai sling atau wrap jadi bentuk M dan carrier akan support sampai paras lutut. Posisi ni bagus untuk "hip development" anak. Untuk small baby jangan beli carrier yg ada hip seat sbb sangat tak bagus utk dia. – Kalau korang minat yg jenis sling ni nak pkai kain batik no hal tapi tak style je lah. Kalau nak nampak modern boleh cari dekat @mamawaymy . Pattern yg mcm Dibah punya ni tropical fruits. – Nah code voucher untuk korang yg nak purchase : MAMAWAY-DIBAH (RM15 off for purchase over RM150) *jangan lupa masukkan code ni tau

A post shared by Adibah Sulaiman (@n.dibsy) on